Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

ARTYKUŁ SPONSOROWANYZdrowie

Jakim sposobem wpajać maluchom zasady doglądania o zdrowie?

Lato obfituje w dużo owocowych rarytasów, na jakie z tęsknotą czekamy przez większą część roku. Nie ma przyjaźniejszych witamin, jak te, pochodzące ze świeżo zerwanych z drzewa czy krzaka owoców, dojrzałych w słońcu, przepojonych wonią świeżości.

Niemalże każdy owoc jest o wiele bardziej wartościowy od kolorowej tabletki witaminowej z apteki. Których witamin dostarczamy organizmowi podjadając w ogrodzie? Truskawki pojawiają się na krótko, prawidłowo jest więc maksymalnie wykorzystać ich zalety. Są perfekcyjnym źródłem witamin C, A oraz B. Upraszczają przyswajanie żelaza z innych artykułów, poprawiają trawienie tłuszczu oraz białka, zmniejszają ciśnienie i neutralizują substancje rakotwórcze – wypróbuj jagody acai odchudzanie. Porządnie wpływają na nasz nastrój. Czy ktoś zdaje sobie sprawę z tego, że czereśnie opóźniają proces starzenia? Obejmują dużo witaminy C, A, B i flawonoidy. Neutralizują działanie wolnych rodników, a tym samym spowalniają starzenie się skóry. Oczyszczają organizm z toksyn. Maliny są bogatym źródłem witaminy C i błonnika.

Prócz innych składników mineralnych mają witaminę E i kwas foliowy. Witamina C wzmacnia naszą klarowną odporność – sok malinowy jest wielokrotnie używany przy przeziębieniach oraz stanach grypowych. Muszą zajadać się nimi kobiety planujące ciążę – ze względu na sporą ilość kwasu foliowego. Wiśnie, których możemy spotkać kilka odmian, zawierają również witaminę C, zyskownie działają na cerę, oczyszczają organizm z trujących substancji. Poprawiają pracę układu krążenia. Pamiętajmy w następstwie tego o podskubywaniu takich witamin prosto z krzaka, lecz też o tym, iż z ich ilością nie należy przesadzać.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY